0 0.00 лв.
0 0.00 лв.

Разширените вени – причини, симптоми и лечение?

Разширените вени са проява на хроничната венозна болест, която е прогресиращо заболяване на вените. Проявява се в тяхното разширяване, удължаване и извиване. Симптомите на заболяването най-общо може да се разделят на две групи: невидими (тежест в краката, подуване, парене и сърбеж) и видими симптоми: поява на изпъкнали участъци на вените или разширени кръвоносни съдове по повърхността на кожата във вид на паякообразна мрежа.

Като рискови фактори за развитието на това заболяване се определят: затлъстяването, обездвижването, тютюнопушенето, носенето на неподходящи обувки и дрехи, както и наличието на високо артериално налягане. Заболяването е по-често срещано при жени, особено по време на бременност, както и с напредване на възрастта.

Лечението на разширените вени може да включва – компресивна терапия:  осъществява се с компресивни чорапи и ластични бинтове и/или медикаментозно лечение, включващо прием на хранителни добавки, съдържащи диосмин, хесперидин, рутин, лекарства по лекарско предписание и/или масажи с подходящи кремове и мехлеми с охлаждащо действие. Като след консултация и преглед от лекар – специалист е възможно да се назначи и хирургично лечение или неинвазивно лечение с лазер в специализирани лечебни заведения.

Още от блога

Защита от слънцето през лятото

През лятото всички се радваме на топлите лъчи на слънцето, често пътуваме или  си отдъхваме на някой морски бряг, но слънцето може да бъде и

  0
  Кошница
  Остават ви 50.00 лв. до безплатна доставка.
  Празна количка
   Calculate Shipping
   Въведи промо код